In gesprek metFedde en Jesse

Founding father van The Green World Company Fedde Pronk en zoon Jesse winden er geen doekjes om: met idealen alleen redden we het niet in de energietransitie. Slimme keuzes maken voor ondernemers die op zoek zijn naar houvast, daar gaat het om. Een tweegesprek met vader en zoon over meerwaarde, meetwaarden, materiaalkeuze en marketingpraat.

Fedde: Vanochtend las ik een verhaal over een wijk waar de inwoners allemaal zonnepanelen hadden liggen. Omdat een school in de wijk sinds kort óók panelen had laten aanleggen, sloegen hun omvormers ’s middags uit. Er kwam opeens te veel stroom op het netwerk. Reageert de netbeheerder met: “Mensen moeten het probleem niet overdrijven. Het moet ze niet alleen om het geld gaan, maar ook om meehelpen aan de energietransitie.” Dan denk ik: tjongejonge. Ik hoop dat de dames en heren van de corporate marketing daar behoorlijk wat commentaar op hebben gekregen.

Jesse: Met andere woorden: al lijdt je een miljoenenverlies, je draagt wel lekker bij aan de duurzaamheid.

Fedde: En duurzaamheid, daar is niks op tegen, maar je moet het ook vooral nu doen omdat het je geld oplevert.

Jesse: Bij The Green World Company proberen we mensen naar de best mogelijke investering te leiden, en dat gaat uiteindelijk altijd over de portemonnee. Als je op zoek bent naar meerwaarde, dan heb je een installatie nodig die beter rendeert dan gemiddeld. En dáár komt onze expertise om de hoek kijken.

Fedde: Neem onze laatste twee klanten. Die zeiden beiden: goh, wat opmerkelijk, in jullie ontwerp liggen veel minder panelen dan bij dat van de concurrent. En dan antwoord  ik: dat klopt, want wij zijn geen panelenverkopers. We proberen de behoefte van de klant zo goed mogelijk te bedienen met een kwalitatieve en op maat gesneden installatie. Als wij denken dat het voor een klant momenteel geen nut heeft om meer energie op te wekken dan hun eigen verbruik, dan adviseren we een kleinere installatie.

Jesse: We kunnen niet echt onderscheiden op materiaalkeuze, want vrijwel iedereen in deze markt gebruikt dezelfde materialen. Dus blijft de vraag over: hoe zet je die materialen in? Daarin maken wij het verschil. Op het voetbalveld speel je ook allemaal met dezelfde bal, maar niet iedereen kan er hetzelfde mee.

Fedde: Dat is de kern.

Jesse: Als je kijkt naar onze klanten, dan zijn dat mensen die echt kritisch kijken naar wat voor hen de beste oplossing is. We zitten nu natuurlijk op een moment in de energietransitie dat veel mensen voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, zeker met de huidige energieprijzen, maar dat is niet het profiel waar wij naar zoeken.

Fedde: Als je blijft zoeken, vindt je altijd iemand die duurder is en iemand die goedkoper is. Prima. Zeker op de residentiële markt kijkt men vaak alleen naar de prijs, maar wij bieden als ervaren ondernemers ook een stukje service en kennis die je niet overal vindt.

Jesse: Onze kracht is ook dat we juist door die kennis veel onzekerheid kunnen wegnemen. Ik kom veel mensen tegen die haast angstig worden van de rekeningen die ze om de oren vliegen. Men is er heel erg mee bezig.

Fedde: Klopt. Wanneer je nu een nieuw energiecontract moet tekenen, heb je echt een groot probleem. Het helpt ook niet bij de tweedeling in de samenleving: zij die het kunnen betalen, kopen nu hun zonnepanelen. Die heb je momenteel binnen drie jaar terugverdiend, dat is gewoon zo. Maar zij die zich dat niet kunnen veroorloven, zijn juist vaak degenen die het momenteel het hardste nodig hebben.

Jesse: Dan praat je bijvoorbeeld over woningcorporaties die wel willen, maar er niet het budget voor hebben. Dat gaat me wel aan het hart. Het liefst zou ik er meteen met een busje heen willen rijden en een serie panelen neerleggen, maar zo makkelijk gaat dat helaas niet. Dat zit ‘m deels in wetgeving, maar er is ook heel veel subsidiegeld weggesijpeld naar allerlei investeerders die de wereld beloven op het gebied van duurzaamheid, maar dat niet waar kunnen maken. Of zelfbenoemde ‘adviseurs’ die overal tussen willen gaan zitten met mooie beloftes, maar eerder als stoorzender werken.

Fedde: Adviseurs kunnen echt hun meerwaarde hebben. Wij hebben een project op het eiland Saba lopen, dat is zulke complexe materie dat je niet zonder extern advies kan. Maar op het moment dat je begint over een hellingshoek en of ‘ie nou 15 of 16 graden moet zijn…tja, daar hebben we al lang antwoord op.

Jesse: Een schilderij als de Mona Lisa is op een gegeven moment áf, maar als je sommige schilders mag geloven moeten er nog wel tien lagen overheen.

Fedde: En op dezelfde manier kan je ook altijd nog wel wat extra panelen kwijt, maar de vraag is of dat verstandig is voor je bedrijf. Wij hebben zulke geavanceerde simulatiemodellen dat we tot achter de komma kunnen uitrekenen welke constructies de beste opbrengst leveren. Dat is onze meerwaarde.

Geïnteresseerd in een zonne-installatie op je dak, veld, waterbassin of waar dan ook? The Green World Company helpt je verder, omdat we door een ondernemersbril met je mee kijken. Of je nou alleen op zoek bent naar iemand om mee te sparren, of naar een organisatie die jou alle zorg uit handen neemt en het hele traject begeleidt, wij zijn er voor je. Heel simpel, en daarmee zoveel sterker. Bel ons op 085 064 54 16 of info@thegreenworldcompany.com. Linken op LinkedIn met Fedde of zijn collega’s Atze, Ruurd of Jeroen? Graag! Liever een face-to-facegesprek? Kom langs bij ons kantoor aan de Leidekkerstraat 2 in Sneek.